Press Release
|

Media Distillery genomineerd voor Rising Star Award in Deloitte Technology Fast 50

Bedrijf bij tien meest veelbelovende tech start-ups van Nederland

Amsterdam, 13 september 2016 – Media Distillery is door Deloitte genomineerd als Rising Star in de Deloitte Technology Fast 50. Dit betekent dat het bedrijf behoort bij de tien meest veelbelovende tech start-ups van Nederland. Op 13 oktober aanstaande maakt Deloitte na een pitch van alle genomineerde bedrijven bekend welk bedrijf de felbegeerde Rising Star 2016 en Most Disruptive Innovator 2016 Award ontvangt. Deze bekendmaking vindt plaats in de De Hallen Studio’s in Amsterdam.

Een onafhankelijke vakjury heeft uit de alle inzendingen voor de Rising Star categorie beoordeeld op omzetpotentie, mate van innovatie en schaalbaarheid. Op basis van deze criteria heeft de jury tien bedrijven genomineerd.

Technologiebedrijven jonger dan vier jaar nemen binnen de Technology Fast50-verkiezing automatisch deel in de Rising Star-categorie. Binnen de Rising Star-categorie zijn twee prijzen te winnen; de Rising Star en de Most Disruptive Innovator. De Rising Star-award is de award voor de meest kansrijke techstart-up van Nederland. De Most Disruptive Innovator Award is de prijs voor het bedrijf dat volgens de jury de meest disruptieve technologie heeft ontwikkeld.

“Uiteraard zijn we zeer verheugd met de nominatie voor de Rising Star Award”, zegt Roland Sars, CEO bij Media Distillery. “Het onderstreept onze ambitie om de wereldwijde standaard te worden als het gaat om het analyseren van en zoeken in video en audio. De sterkte van Media Distillery ligt in de capaciteit om markttrends te vertalen in technische innovatie. We hopen uitgeroepen te worden tot Rising Star of Most Disruptive Innovator.”

Martin Wabeke, partner bij Deloitte en programmaleider van de Technology Fast50: “De deelnemende Rising Star-bedrijven laten zien dat Nederland een voedingsbodem is voor technologie, innovatie en potentiële game changers. De tien door de jury genomineerde bedrijven, waaronder Media Distillery, laten een diversiteit aan doelgroepen, sectoren en verdienmodellen zien. We verwachten dat ze hoge ogen gaan gooien met hun pitches en zien ze graag doorgroeien naar toekomstige Fast50-winnaars.”

 

 

 

September 13, 2016