Press Release
|

Kieskompas gaat samenwerking aan met Buzzcapture en Media Distillery

Data samenwerking tussen monitoring partijen biedt nieuwe verdieping

Amsterdam, 20 februari 2017 – In aanloop naar de verkiezingen zijn interessante insights te halen uit mediadata. Hoe vaak worden welke politici genoemd in de media, welke politici krijgen de meeste zendtijd, welke partijen en topics spelen op social media en op welke manier zijn politici zichtbaar op specifieke onderwerpen als integratie, jongeren, duurzaamheid en ondernemen. Om meer inzicht te krijgen in wat er speelt in de samenleving,slaan video analyse bedrijf Media Distillery, reputatie analyse bureau Buzzcapture en Kieskompas de handen ineen.

Media Distillery analyseert radio en televisie in realtime op basis van spraak en gezichten. Buzzcapture geeft inzicht in social media data. Door deze data naast de data van Kieskompas te leggen, biedt Kieskompas een bredere kijk op de samenleving.

Een kijkje in de hoofden van de kiezers

Zo kan Kevin Lamers, Head of Content bij Buzzcapture, beamen: “De synergie van onze data in combinatie met Kieskompas en Media Distillery biedt vernieuwende insights. Met social media data kijk je als het ware in de hoofden van de kiezers. Er worden geen gewenste antwoorden gegeven, maar we monitoren puur wat men zegt.”

Roland Sars, CEO van Media Distillery vult aan: “Ons platform is een grote bron van data van alle radio- en televisieprogramma’s rondom de verkiezingscampagnes. Kieskompas kan op basis van onze data interessante analyses maken.”

De data analisten van Kieskompas gaan op basis van deze samenwerking analyses draaien en delen deze insights op de website mediapolitiek.nl. De pilot gaat maandag 20 januari van start.

February 20, 2017