Press Release
|

Media Distillery in finale Accenture Innovation Awards 2017

Bedrijf met product ‘Snackable content’ geselecteerd door vakjury

Amsterdam, 26 september 2017Media Distillery heeft zich met het product ‘Snackable Content’ geplaatst voor de finale van de Accenture Innovation Awards.  Media Distillery dingt mee naar de titel Innovator of the Year in de categorie ‘Intelligent Enterprise’. Op 27 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de Accenture Innovation Summit in DeFabrique Utrecht.

Uit ongeveer 800 ingezonden innovaties verdeeld over 11 thema’s zijn de beste concepten geselecteerd om te komen pitchen tijdens het ‘Central Jury Event’ dat plaatsvond op op 25 september. Na een vragenvuur van een 13-koppige vakjury werden per categorie vijf finalisten bekend gemaakt.

Met Snackable Content biedt Media Distillery de mogelijkheid om automatisch korte clips te genereren op basis van iemands interesse. Veel consumenten, en met name jongeren, volgen tegenwoordig geen tv kanalen of programma’s meer, maar zij zijn geïnteresseerd in hun favoriete persoon, onderwerp of interessegebied. Media Distillery helpt broadcasters en tv operators om tv programmas doorzoekbaar te maken en automatisch relevante clips aan te bevelen die overeenkomen met iemand’s interesse. De techniek van Media Distillery wordt onder andere gebruikt door BNR Nieuwsradio.

De Accenture Innovation Awards wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd met als doel een verreikend ecosysteem te creëren, om zo samen innovatie te stimuleren. Het programma bestaat uit een serie evenementen door het jaar heen. De meest veelbelovende concepten pitchen hun innovatie op de Innovation Summit op 27 oktober 2017, in strijd om de blauwe of groene tulp.

Roland Sars, CEO van Media Distillery: “We zijn uiteraard erg trots op de finaleplaats voor deze prestigieuze award. We werken dagelijks met een fantastisch team om video beter doorzoekbaar te maken om een ultieme beleving voor de consument te creëren. Deze finaleplaats is een stimulans en bevestiging dat we op het juiste weg zitten”.

September 26, 2017