Media Distillery verovert Young Business Award 2017

June 6, 2017

Bedrijf uitgeroepen tot meest veelbelovende startup van Nederland

Amsterdam, 6 juni 2017 – Media Distillery heeft de Young Business Award 2017 gewonnen, de prijs voor de meest veelbelovende startup van Nederland. De award en de prijzenpot van 12.500 euro werd uitgereikt na een zinderende finale in een vol Atlas theater in Emmen die werd geleid door Jort Kelder en waar Prins Constantijn der Nederlanden aanwezig was namens StartupDelta.

De Young Business Award is een prijs voor startups jonger dan vijf jaar die de potentie hebben uit te groeien tot een wereldspeler. Uit een enorm aantal inschrijvingen werden Media Distillery en elf andere startups geselecteerd voor de halve finale, waar Media Distillery als één van de winnaars uit de bus kwam. Tijdens de finale gaven vijf finalisten een pitch van 60 seconden, vervolgt door een vragenvuur van de vakjury. Media Distillery werd na rijp beraad door de jury als winnaar aangewezen.

Juryvoorzitter Ben Woldering, oprichter van de Bencom Group: “Wij hebben Media Distillery gekozen aangezien ze een bewezen product en business model hebben met potentie voor hoge schaalbaarheid. Het team van goede ondernemers laat zien dat het reeds hard gegroeid is in het prille bestaan van de onderneming. Wij als jury hebben het vertrouwen dat de groei zich weet voor te zetten in de komende jaren en dat Media Distillery een belangrijke internationale speler wordt.”

“Uiteraard zijn we zeer verheugd met het winnen van deze award”, zegt Roland Sars, CEO bij Media Distillery. “We zien het als een bevestiging dat we op de juiste weg zitten om de marktleider te worden als het gaat om realtime metadatering voor video.”