Press Release
|

Oprichter Joost de Wit vertrekt bij Media Distillery

Amsterdam, 1 augustus 2019 – Uitvinder en oprichter Joost de Wit verlaat 5 jaar na oprichting Media Distillery. Het Amsterdamse softwarebedrijf is groot geworden door AI-technologie slim in te zetten voor automatische analyse van video en audio. Nu het bedrijf de pioniersfase achter zich laat is het klaar voor verdere groei en schaalvergroting.

De Wit gaat zijn aandacht nu verleggen: “Mijn voornaamste interesses liggen bij innoveren, bootstrappen en het ontwikkelen van innovatieve algoritmen tot volwaardige producten. Om de groeiende klantenkring van Media Distillery te kunnen faciliteren, komt de focus van het bedrijf steeds meer op efficiencyslagen en uitgekiende schaalvergroting te liggen.”

Binnen Media Distillery zijn reeds voorbereidingen getroffen om het vertrek van De Wit op te vangen. Hij blijft betrokken als adviseur en aandeelhouder. Geert Vos, medeoprichter van Media Distillery, geeft aan de beslissing van Joost te respecteren. “Wij zijn Joost dankbaar voor zijn vindingrijkheid en enthousiaste inzet. Media Distillery is mede door hem uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van Media Monitoring en rijke metadata voor de media industrie”.

July 23, 2019